Външна спортна настилка NOVOFLOOR тип EG

Спортните настилки са предназначени за училищни салони по физкултура, спортни площадки и зали, всяка от които има своите качества и разнообразие от дебелини в зависимост от това какъв и спорта, който ще бъде практикуван, колко често ще бъде практикуван и интензивността на експлоатацията, важни са и индивидуалните условия. В нашият сайт имате възможността да разгледате нашите предложения за външни спортни настилки  – конструкцията, съставът, приложенията и разбира се, качеството.

 

 

За всеки, който се нуждае от спортна настилка от първостепенно значение е качеството, независимо дали става дума да външни и вътрешни спортни настилки, изкуствени треви за тенис, футбол, мултиспорт. Без значение какъв вид е спорта, подовата спортна настилка трябва да бъде мека, удобна и отговаряща на изискванията, както за играчите, които желаят да практикуват спорта на удобен и безопасен под, така и за собствениците на спортни зали и съоръжения, както и терени.

 

 

NOVOFLOOR EG

 

Тази настилка е изградена от система от материали, които са на базата на полиреутанови смоли. Те служат за изграждането на многослойни и еластични спортни настилки. NOVOFLOOR EG е предназначена за употреба единствено в отворени обекти, като например тенис корт, писти за лека атлетика, спортни игрища и др. Имате възможността да положите системата върху бетонна или асфалтова основа, която трябва да бъде изпълнена със съответстващите наклони, които да позволяват водата да се оттича.  

 

Тя е двупластова – за  основа използва SBR – гума, която се прави  от рециклирани автогуми, а горният слой е от EPDM – по-скъпа гума , която е устойчива на слънчеви лъчи и температурни амплитуди. 

 

 

Предимства

 

Сред качествата на тази настилка са:

 

 - висока еластичност

 - добра абсорбция на ударна енергия,

 - висок коефициент на триене естетически вид

 - липса на фуги и процепи

 - устойчивост на лекоатлетични бутони

 - не се събира вода на повърхността на настилката

 

Тази външна пропусклива спортна настилка е  на основата на полиуретанови смоли, които имат висока устойчивост спрямо атмосферни промени и влияния, както и UV-лъчи и ниски температури.

 

На изобразената схема може да видите подредбата на слоеве на  NOVOFLOOR вариант EG  

 

1. Основа

2. NOVOFLOOR P22 + гумен гранулат SBR

3. NOVOFLOOR P22 + гранулат EPDM

 

Еластичен лак за линии NOVOFLOOR P68

 

 

Системата NOVOFLOOR тип EG може да се  изпълни върху три вида основи:

 

1. Бетон грундиран с NOVOFLOOR P11

2. Асфалт грундиран с NOVOFLOOR P11А

3. Стабилизиращ слой NOVOFLOOR ST (виж техническа карта РТ-1-18)

 

Цялата настилка NOVOFLOOR тип EG е с дебелина от 14 до 20мм.

 

В таблицата може да видите ориентировъчни количества материали, които са   таблицата:

 

Слой

Състав

Количество в кг/м2

Грунд*

Novofloor P11

0,2 – 0,3

Подложка (дебелина ок. 8мм)

Novofloor P22 +

Гумен гранулат SBR (1÷4мм)

1,6

5,2

Повърхностен (дебелина ок. 6-8мм)

Novofloor P22

Гранулат EPDM (1÷4мм)

1,6

7,8

 

 

Допълнителна информация:

 

Дългогодишният ни опит в областта и щателни лабораторни изследвания са доказателство да ефективността на нашите системи. Предоставената тук информация съответства с познанията за продуктите ни, както и техните възможности за употреба. Качеството на продуктите ни е гарантирано до тогава, докато се спазват правилните инструкции за употребата им. Препоръчваме изпълнението на пробна повърхност, тъй като винаги съществува възможността за различни реакции на настилката с определени материали. В случай на фактори, извън нашия контрол, не носим отговорност.