Епоксидна грапава настилка

Епоксидната грапава настилка с кварцов пясък е система от материали на базата на епоксидни смоли, служеща за създаване на многослойни настилки без фуги и процепи.  Предназначена е за използване в затворени помещения като промишлени, складови и дистрибуционни халета, сервизи, пречиствателни станции, училища, болници, лаборатории, магазини и др. подложени на високо ниво на механично натоварване. Във офертата ни съществува и система със повишено ниво на UV резистентност, позволявайки да бъде използвана на открито.

 

Качествата на епоксидната грапава настилка са: висока механична издръжливост, голяма твърдост и устойчивост на изтриване, естетически вид, липсата на фуги и процепи и лесна поддръжка на чистота, устойчивост на голям асортимент от химикалите най-често използвани в индустрията, както и против-хлъзгави  качества.

 

Епоксидна грапава настилка се нанася предимно върху бетон. Съществува в две версии, различаващи се по използвания кварцов материал. При използването на оцветен пясък със зърнистост между 0.4 до 2мм се изпълняват настилки с високо ниво на механична издръжливост и естетически вид – така наречените каменни килими, с дебелина 3-5мм в (в зависимост от зърнистостта на пясъка).  За създаването на настилки със изключително висока механична устойчивост се използва безцветен кварцов пясък или ситен кварцов чакъл, получавайки дебелина на настилката между 3 и 15мм в зависимост от предвиденото натоварване.

 

Основни качества на индустриалната епоксидна настилка с кварцов пясък:

 

Свойство: Метод на изследване

Резултат

NOVOFLOOR Е10

NOVOFLOOR Е40

Резултат

NOVOFLOOR Е11

NOVOFLOOR Е40

Реакция на огън EN 13501-1 Bfl-s1 Bfl-s1
Издръжливост при сгъване PN-EN 13892-2 F30 F30
Издръжливост при стискане PN-EN 13892-2 C50 C50
Устойчивост на изтриване PN-EN 13892-4 AR2 AR0,5
Сцепление PN-EN 13892-8 B2,0 B2,0
Против-хлъзгави качества DIN 51130 R11 R11

 

Типичната подредба на слоевете на декоративната полиуретанова настилка са представени от изображението.

 6

1-    Основа
2-    Грунд NOVOFLOOR Е10 + кварц
3-    Съединяващ агент NOVOFLOOR Е40 + кварц

 

 

 
 

 see-more

Изпратете запитване