Външна спортна настилка NOVOFLOOR тип Е – Пълна информация

Външната спортна настилка NOVOFLOOR тип Е е система от материали на базата на полиуретанови смоли, служещи за изграждане на еластични многослойни спортни настилки. Предназначена е за използване в отворени обекти като спортни игрища, лекоатлетични писти, тенис кортове и др. Може да бъде полагана върху твърда основа със изградена система за отвеждане на дъждовна вода.

 

Предимствата на външната спортна настилка са: висока еластичност, добра абсорбция на ударна енергия, висок коефициент на триене, естетически вид, липса на фуги и процепи, устойчивост на лекоатлетични бутони. Характерна черта на тази система че не се събира вода на повърхността на настилката, поради отвеждането и към почвата.

 

Външната спортната настилка се изпълнява на основа на разливна полиуретанова настилка с висока устойчивост на променливи атмосферни условия, в това число ниски температури и УВ-лъчение.

 

Върху предварително подготвена основа със помощта на разстилаща машина се полага слой гранулат EPDM с дебелина от 8 до 13мм. Слоя се състой от гранулат EPDM със сечение 1-4мм смесен със съединяващ агент NOVOFLOOR P22.

 

 

Типична подредба на слоевете на външната спортна настилка NOVOFLOOR вариант Е е представена от рисунката:

e

1. Основа
2. NOVOFLOOR P22 + гранулат EPDM
Еластичен лак за линии NOVOFLOOR P68

 

 

Настилката NOVOFLOOR тип Е може да бъде изпълнена върху 3 вида основи:

 

1. Бетон грундиран с NOVOFLOOR P11
2. Асфалт грундиран с NOVOFLOOR P11A
3. Стабилизиращ слой NOVOFLOOR ST (виж техническа карта РТ-1-18)

 

 

 

Изпратете запитване