Индустриална епоксидна настилка с кварцов пясък – Пълна информация

Индустриалната епоксидна настилка с кварцов пясък е система от материали на базата на епоксидни смоли, служеща за създаване на многослойни настилки без фуги и процепи. Предназначена е за използване в затворени помещения като промишлени, складови и дистрибуционни халета, сервизи, пречиствателни станции, училища, болници, лаборатории, магазини и др. подложени на високо ниво на механично натоварване.

 

Качествата на епоксидната настилка с кварцов пясък са: висока механична издръжливост, голяма твърдост и устойчивост на изтриване, висок коефициент на сцепление, естетически вид, липсата на фуги и процепи и лесна поддръжка на чистота, както и устойчивост на голям асортимент от химикалите най-често използвани в индустрията.

 

Епоксидната настилка се състои от разливна настилка NOVOFLOOR E42 смесена в съотношение 1:1 с кварцов пясък със зърнистост от 0.1 до 0.3мм и се изпълнява предимно върху бетонова основа грундирана с грунд NOVOFLOOR E10. Дебелината на настилката изпълнена със системата зависи от предназначението и, и състоянието на основата. Стандартната дебелина на цялата настилка е между 1.5 и 2.0 милиметра. В случаи когато основата е неравна и изисква предварително подравняване (на пример използвайки NOVOFLOOR Е40 и кварцов пясък) на места настилката може да бъде значително по-дебела.

 

 

Основни качества на индустриалната епоксидна настилка с кварцов пясък:

 

Свойство:

Резултат

Метод на изследване
Реакция на огън Bfl-s1 EN 13501-1
Издръжливост при сгъване F20 PN-EN 13892-2
Издръжливост при стискане C50 PN-EN 13892-2
Устойчивост на изтриване AR 0,5 PN-EN 13892-4
Сцепление B2,0 PN-EN 13892-8
Повърхностна твърдост SH70 PN-EN 13892-6
Устойчивост при удар IR8,5 PN-EN 6272-1

 

 

Типичната подредба на слоевете на декоративната полиуретанова настилка са представени от изображението.

 

1- Основа
2- Грунд NOVOFLOOR Е10
3- Разливна настилка NOVOFLOOR Е42

 

 

Друга информация:

 

Ефективността на нашите системи е резултат от лабораторни изследвания и дългогодишен опит. Данните съдържани в този документ съответстват със актуалните познания за нашите продукти и възможностите за тяхното използване. Гарантираме качеството на продуктите ни, при условие, че са спазени инструкциите ни и работата е свършена съгласно добрите практики на труд. Задължително е изпълнението на пробна повърхност поради възможността от различна реакция на настилката с различни материали. Не носим отговорност ако на крайния резултат са повлияли фактори извън нашия контрол.

 

Изпратете запитване