Външна спортна настилка WS – Пълна информация

Външната спортна настилка NOVOFLOOR вариант WS е система от материали на базата на полиуретанови смоли, служещи за изграждане на еластични многослойни спортни настилки. Предназначена е за използване в отворени обекти като спортни игрища, лекоатлетични писти, тенис кортове и др. Може да бъде използвано върху асфалтова или бетонно-асвалтова основа.

 

Предимствата на външната спортна настилка са: висока еластичност, добра абсорбция на ударна енергия, висок коефициент на триене, естетически вид, липсата на фуги и процепи и устойчивост на лекоатлетични бутони.

 

Външната спортната настилка се изпълнява на основа на разливна полиуретанова настилка с висока устойчивост на променливи атмосферни условия, в това число ниски температури и УВ-лъчение. Състои се от подложка от гумен гранулат с дебелина 10мм залепена към основата с NOVOFLOOR P21 и шпаклована с NOVOFLOOR P32. Върху така приготвената повърхност се полага слой разливна настилка NOVOFLOOR P44 която се засипва със гранулат EDPM. Както при настилката FULL PUR за лека атлетика се използва едрозърнест гранулат със сечение 1-4мм, нужната дебелина на гумената подложка е 10мм а на цялата настилка около 14-16мм.

 

Външната спортна настилка NOVOFLOOR вариант WS изпълнява изискванията на нормата PN-EN 14887.

 

Типична подредба на слоевете на външната спортна настилка NOVOFLOOR вариант WS е представена от рисунката:

ws

  NOVOFLOOR P21 NOVOFLOOR P32 Повърхностен слой
Разход в кг/м2 0,9-1,0 0,9-1,0 NOVOFLOOR P44 EPDM
2,2 4.3 (7,5 за засипване)
Инструмент B11 Шпакла B4  

 

1. Грунд NOVOFLOOR P10 (за бетон) или NOVOFLOOR P11A (за асфалт)
2. Лепило NOVOFLOOR P21
3. Подложка от гумен гранулат
4. Шпакловка NOVOFLOOR P32
5. NOVOFLOOR P44 + гумен гранулат EDPM
6. Лак NOVOFLOOR P68 (линии)

 

 

Друга информация:

 

Ефективността на нашите системи е резултат от лабораторни изследвания и дългогодишен опит. Данните съдържани в този документ съответстват със актуалните познания за нашите продукти и възможностите за тяхното използване. Гарантираме качеството на продуктите ни, при условие, че са спазени инструкциите ни и работата е свършена съгласно добрите практики на труд. Задължително е изпълнението на пробна повърхност поради възможността от различна реакция на настилката с различни материали. Не носим отговорност ако на крайния резултат са повлияли фактори извън нашия контрол

Изпратете запитване