Спортна повърхностно еластична настилка – Пълна информация

Спортната повърхностно еластична настилка е система от материали на базата на полиуретанови смоли служещи за изграждането на еластични многослойни спортни съоръжения. Предназначена е за професионална употреба в закрити помещения като: спортни зали, зали със смесена употреба, гимнастически салони, фитнеси, здравни обекти (например рехабилитационни зали) и други. Изпълнена върху повърхностно еластична основа (дървена скара) което осигурява свойства приближени до традиционните спортни настилки, каквато е паркета.

 

Предимствата на тази настилка: бързо възвръщане на форма, висока еластичност, добро абсорбиране на ударна енергия, висок коефициент на сцепление, ефектен вид благодарение на произволно компониране на цветовете на повърхностния лак, изпълнение без фуги и процепи и лесна поддръжка в чист вид. Високата точкова твърдост на материала позволява универсалната употреба на спортното съоръжение за мероприятия като представления концерти и други.

 

Дебелината на спортната повърхностно еластична настилка е 7см дървена скара и около 2мм полиуретанова разливна настилка. Конструкцията на дървената скара трябва да е съобразена с изискванията на производителя на настилката.

 

Върху приготвената и шпаклована със NOVOFLOOR P32 носеща плоча се излива слой от еластичната разливна настилка NOVOFLOOR P41. След втвърдяването на слоя NOVOFLOOR P41 очертават линиите ограничаващи отделните игрища. Повърхността на NOVOFLOOR Р42 трябва да се боядиса водоразтворим цветен лак NOVOFLOOR Р66W, които осигурява изискваните по европейски норми нива на изтриваемост и матовост. Следващата стъпка е боядисването на линиите със NOVOFLOOR Р68.

 

 

Основните качества на спортната точково еластична настилка са описани в таблицата:

 

Свойство Стойност Метод на изследване
Амортизация 49 PN-EN 14808
Устойчивост при търкалящо натоварване >1500N PN-EN 1569
Устойчивост при удар >800 PN-EN 1517
Устойчивост на вдлъбнатини 0.11mm PN-EN 1516
Устойчивост на изтриване 651mg PN-EN ISO 5470-1
Вертикална деформация 2,0mm PN-EN 14809
Височина на отскок на топка 92% PN-EN 12235
Коефициент на лъскавина 19% PN-EN ISO 2813
Хлъзгане, степени PVT, суха версия 86 PN-EN 13036-4

 

 

Спортната точково еластична настилка изпълнява изискванията на Европейска норма PN-EN14904.

 

Типична подредба на слоевете на спортната повърхностно еластична настилка представена от рисунката:

11

1. Дървена скара
2. Шпакловка NOVOFLOOR Р32
3. Разливна настилка Р42
4. Лак NOVOFLOOR P66W и лак NOVOFLOOR Р68 (линии)

 

 

Друга информация:

 

Ефективността на нашите системи е резултат от лабораторни изследвания и дългогодишен опит. Данните съдържани в този документ съответстват със актуалните познания за нашите продукти и възможностите за тяхното използване. Гарантираме качеството на продуктите ни, при условие, че са спазени инструкциите ни и работата е свършена съгласно добрите практики на труд. Задължително е изпълнението на пробна повърхност поради възможността от различна реакция на настилката с различни материали. Не носим отговорност ако на крайния резултат са повлияли фактори извън нашия контрол.

 

 
 
Изпратете запитване