Външна настилка NOVOFLOOR ICE

Здравейте, приятели! Ние от Bulgreece.bg винаги целим да задоволяваме максимално нуждите на потребителите си. Нашето мото е не да намираме клиенти за продуктите си, а да намираме продукти за клиентите си!

 

Днес на Вашето внимание представяме най-интересната от системите, които предлагаме – това е NOVOFLOOR ICE! Системата NOVOFLOOR ICE е система, която се състои от специална охладителна подложка. Подложката е изработена от висококачествена смес EPDM и изпълващи слоеве, създадени от смес с гранулат EPDM с полиуретанова разливна настилка.

 

 

Приложение

 

NOVOFLOOR ICE е разработен като система с много приложения. Специялната конструкция позволява настилката да бъде приспособедна към и използвана като:

- Ледена пързалка

- Мултифункционално игрище за баскетбол

- Волейбол

- Тенис

- Дори като слънчев колектор

 

 

Предимства

 

Предимствата на външната спортна настилка са високата й еластичност, добрата й абсорбция на ударна енергия, високият коефициент на триене, естетическият вид и липсата на фуги и процепи.

 

Уникалните възможности на NOVOFLOOR ICE са, че системата е с вградена система за охлаждане в самата настилка и може да се използва като игрище за практикуване на тенис, баскетбол, волейбол през летния сезон и като ледена пързалка зимните месеци (естествено с подходящия агрегат).

 

През летните месеци пък хладилната система дори може да се използва като обърнат соларен панел и да затопля вода – например за басейни. За да сме коректни с Вас, ще Ви кажем, че това може би не е най-ефективната система за затопляне, но въпреки това ще Ви икономиса голяма част от разходите по подгряването на басейна.

 

 

Структура

 

Ето я и типична подредба на слоевете на NOVOFLOOR тип PZ-III,  представена от схемата:

 

 

 

1.    Грунд NOVOFLOOR Р10 (при бетон) или NOVOFLOOR Р11А (при асфалт)

2.    Лепило NOVOFLOOR P21 

3.    Специална охладителна подложка направена от висококачествен EPDM

4.    NOVOFLOOR P44 + гумен гранулат EPDM 1-3,5мм

 NOVOFLOOR P68 (маркировка)

 

Настилката NOVOFLOOR ICE може да бъде изпълнена върху 2 вида основи. Това са грундиран бетон с NOVOFLOOR P11 или грундиран асфалт с NOVOFLOOR P11А.

 

Ако вече сте избрали NOVOFLOOR ICE ето как да я монтирате:

 

Преди пристъпване към полагането на настилката е задължително да пробвате плътността на охладителната инсталация (подложката) с въздух под пробно налягане от 2,5 bar. Охладителната подложка се залепва към основата с лепило NOVOFLOOR Р21 които се разстила с инструмент А2 (разхода в зависимост от грапавостта на настилката е между 0,8 и 1,0 кг/м2). По време на следващите етапи на полагане подложката трябва да се държи под налягане не по-ниско от 2,0 bar. Специалната охладителна подложка трябва първо да бъде обезмаслена със препарат NOVOFLOOR R01, при разход от около 100 г/м2.

 

След около 30 минути се преминава към следващата стъпка – импрегнирането на подложката. Импрегнацията се извършва чрез двукратно нанасяне на NOVOFLOOR R02. За импрегнирането се препоръчват четки със съкратен наполовина косъм или четки с твърд косъм които осигуряват съответната пенетрация на подложката от импрегната. Разхода на препарата трябва да е около 300 г/м2 за всяко нанасяне.

 

Времето между отделните нанасяния не трябва да е повече от 2-3 часа.

 

Следващата стъпка е нанасянето на полиуретановата разливна настилка NOVOFLOOR P44 при помощта на инструмент В2 и засипването и със гранулат от EPDM със сечение 1,0-3,5мм. Препоръчителният разход за NOVOFLOOR P44 e 4,4 кг/м2 а за гранулата е 6,5 кг/м2 за засипване (от които 4,4 кг/м2 остават в системата а останалото се събира преди полагането на следващ слой. Полагането на NOVOFLOOR P44 трябва да не е по-късно от 12 часа след импрегнирането, в противен случай процеса на импрегниране трябва да се повтори следвайки процеса описан по-рано.

 

Втория, повърхностен, слой се полиуретановата разливна настилка NOVOFLOOR P44 при помощта на инструмент В2 и засипването и със гранулат от EPDM със сечение 1,0-3,5мм. Препоръчителният разход за NOVOFLOOR P44 e 3 кг/м2 а за гранулата е 5,5 кг/м2 за засипване (от които 3,4 кг/м2 остават в системата а останалото се събира).

 

Това е от нас за днес! Следете нашия сайт и бъдете винаги информирани, за да може да осигурите качествени и надеждни условия за спорт на аматьори и професионалисти!