Индустриална епоксидна настилка с кварцов пясък

Индустриалната епоксидна настилка с кварцов пясък е система от материали на базата на епоксидни смоли, служеща за създаване на многослойни настилки без фуги и процепи. Предназначена е за използване в затворени помещения като промишлени, складови и дистрибуционни халета, сервизи, пречиствателни станции, училища, болници, лаборатории, магазини и др. подложени на високо ниво на механично натоварване.

 

Качествата на епоксидната настилка с кварцов пясък са: висока механична издръжливост, голяма твърдост и устойчивост на изтриване, висок коефициент на сцепление, естетически вид,  липсата на фуги и процепи и лесна поддръжка на чистота, както и устойчивост на голям асортимент от химикалите най-често използвани в индустрията.

 

Епоксидната настилка се състои от разливна настилка NOVOFLOOR E42 смесена в съотношение 1:1 с кварцов пясък със зърнистост от 0.1 до 0.3мм и се изпълнява предимно върху бетонова основа грундирана с грунд NOVOFLOOR E10. Дебелината на настилката изпълнена със системата зависи от предназначението и, и състоянието на основата. Стандартната дебелина на цялата настилка е между 1.5 и 2.0 милиметра. В случаи когато основата е неравна и изисква предварително подравняване (на пример използвайки NOVOFLOOR Е40 и кварцов пясък) на места настилката може да бъде значително по-дебела.

 

 

Основни качества на индустриалната епоксидна настилка с кварцов пясък:

 

 Свойство:

 Резултат

 Метод на изследване
 Реакция на огън  Bfl-s1  EN 13501-1
 Издръжливост при сгъване  F20  PN-EN 13892-2
 Издръжливост при стискане  C50  PN-EN 13892-2
 Устойчивост на изтриване  AR 0,5  PN-EN 13892-4
 Сцепление  B2,0  PN-EN 13892-8
 Повърхностна твърдост  SH70  PN-EN 13892-6
 Устойчивост при удар  IR8,5  PN-EN 6272-1

 

 

Типичната подредба на слоевете на декоративната полиуретанова настилка са представени от изображението.

 

1-    Основа
2-    Грунд NOVOFLOOR Е10
3-    Разливна настилка NOVOFLOOR Е42

 

 

 see-more

Изпратете запитване