Спортна точково еластична настилка – Пълна информация

Спортна точково еластична настилка е система от материали на базата на полиуретанови смоли служещи за изграждането на еластични многослойни спортни съоръжения. Предназначена е за професионална употреба в закрити помещения като: спортни зали, гимнастически салони, фитнеси, здравни обекти (например рехабилитационни зали) и други. Изпълнява се директно върху бетонова основа.

 

Предимствата на тази настилка са: висока еластичност, добро абсорбиране на ударна енергия, висок коефициент на сцепление, ефектен вид благодарение на произволно компониране на цветовете на повърхностния лак, безлепилно изпълнение и лесна поддръжка в чист вид.

 

Настилката се състои от подложка от гумени гранули, която е залепена с лепило NOVOFLOOR P21 към грундирана със NOVOFLOOR P10 основа и шпакловани със NOVOFLOOR P32. Върху така приготвената повърхност се излива полиуретанова разливна настилка NOVOFLOOR P42. След втвърдяване на разливната настилка NOVOFLOOR Р42 се очертават линиите ограничаващи отделните игрища. Повърхността на NOVOFLOOR Р42 трябва да се боядиса със водоразтворим цветен лак NOVOFLOOR Р66W, които осигурява изискваните по европейски норми нива на изтриваемост и матовост. Следващата стъпка е боядисването на линиите със NOVOFLOOR Р68.

 

Дебелината на спортната точково еластична настилка зависи от използваната гумена подложка като еластичността на системата расте заедно с дебелината и. Минималната дебелина на гумената подложка е 6мм (в случай на използване във фитнес 4мм), а за постигане на оптимална еластичност се препоръчва слой от 8 до 10мм. Към тази дебелина трябва да се прибавят около 2мм разливна полиуретанова настилка.

 

Основните качества на спортната точково еластична настилка са описани в таблицата:

 

Свойство Стойност Метод на изследване
Амортизация 25% PN-EN 14808
Устойчивост при търкалящо натоварване >1500N PN-EN 1569
Устойчивост при удар >800 PN-EN 1517
Устойчивост на вдлъбнатини 0.16mm PN-EN 1516
Устойчивост на изтриване 337mg PN-EN ISO 5470-1
Вертикална деформация 1.0 mm PN-EN 14809
Височина на отскок на топка 94% PN-EN 12235
Коефициент на лъскавина 15% PN-EN ISO 2813
Хлъзгане, степени PVT, суха версия 82 PN-EN 13036-4
Реакция на огън Bfl-s1 EN 13501-1

 

Спортната точково еластична настилка изпълнява изискванията на Европейска норма PN-EN14904.
Типична подредба на слоевете на спортната точково еластична настилка представена от рисунката:

tochkovo-elastichna

1. Бетонена основа
2. Грунд NOVOFLOOR Р10
3. Лепило NOVOFLOOR Р21
4. Подложка от гумени гранули
5. Шпакловка NOVOFLOOR Р32
6. Разливна настилка Р42
7. Лак NOVOFLOOR P66W и лак NOVOFLOOR Р68 (линии)

 

Друга информация:

Ефективността на нашите системи е резултат от лабораторни изследвания и дългогодишен опит. Данните съдържани в този документ съответстват със актуалните познания за нашите продукти и възможностите за тяхното използване. Гарантираме качеството на продуктите ни, при условие, че са спазени инструкциите ни и работата е свършена съгласно добрите практики на труд. Задължително е изпълнението на пробна повърхност поради възможността от различна реакция на настилката с различни материали. Не носим отговорност ако на крайния резултат са повлияли фактори извън нашия контрол.

 

   

 
 

 

Изпратете запитване